Kako da jeftino putujete u inostranstvo


Ukoliko ste na “budžetu” što se tiče putovanja u inostranstvo, ova činjenica isto znači da ipak imate neku ušteđevinu i da ste sanjali i planirali svoj san, što je dobra početna osnova. Ali pre samog izbora isto tako je potrebno i da ste načisto sami sa sobom zašto uopšte želite da putujete. Ako je vaša želja da se odmorite, a nemate dovoljno novca, tada nije potrebno da maštate o plažama Balija ili Tajlanda, ako za daleko manji novac možete letovati u Bugarskoj ili Turskoj. I čak u slučaju da nemate novca, lokalni bazen, jezero blizu grada ili reka mogu odlično da posluže samo za kupanje i sunčanje ako je to sve što vam je u suštini potrebno.

Međutim, ako želite da “vidite malo sveta” kako se to uobičajeno kaže, tada je možda najbolje da počnete sa kraćim relacijama i autobuskim prevozom. Postoji nekoliko vrlo uspešnih turističkih agencija koje nude vrlo jeftine aranžmane, tako da možete vrlo povoljno da obiđete skoro celu Evropu. Ali i u ovom slučaju morate vrlo pažljivo da pročitate uslove putovanja i troškove koji jesu i koji nisu uključeni u cenu Danmarks lån 1000.

Uobičajeno je da u cenu jednog takvog aranžmana ulazi autobuski prevoz i vrlo mali broj noćenja u dvokrevetnim hotelskim sobama sa uračunatim doručkom. Zbog toga je bolje da putujete uvek u nečijem društvu, jer ne samo da ćete deliti sobu sa nekim koga znate i kome verujete, već i prtljag može da se podeli. Što na primer u slučaju da putuju dve devojke zajedno standardno znači da jedna u torbi nosi presu za kosu, a druga fen.

I na ovom mestu i ako tek počinjete da putujete, treba da znate vrlo važan detalj u vezi serviranog hotelskog doručka. U zemljama zapadne Evrope doručak je “kontinentalni”, a to obično znači da možete da dobijete jedan kroasan sa džemom i puterom, i vrlo verovatno tvrdo kuvano jaje. A to je daleko od toga da vas drži sitim sve one sate koje ćete koračati kroz nepoznati grad. U zemljama istočne Evrope situacija je daleko bolja, jer se doručak tretira kao i svaki drugi obrok i to znači redove i redove klasičnih jela na švedskom stolu. Iskoristite tu činjenicu I dobro se najediti pre izlaska u grad, jer kasnije nikada ne možete da budete stoprocentno sigurni gde ćete pronaći prodavnicu i kupiti svoj improvizovani ručak.

Držite se podalje od uličnih tezgi sa hranom, jer možda jesu jeftinije, ali nikada nisu sigurne po pitanju trovanja sms lån trods rki. Naši turisti se obično drže svetskih restorana brze hrane, jer je kvalitet svuda u svetu isti, a to otprilike može da se kaže i za cenu. Te računajte na činjenicu da je potrebno da sa sobom ponesete i hranu, kao i da ste kondicioniranu da poneku noć prespavate sedeći u autobusu, umesto ležeći u krevetu.

U slučaju da planirate da putujete avionom detaljno se raspitajte da li u cenu ulaze i aerodromske takse, kao prevoz sa aerodroma do hotela i nazad. Ove takse uopšte nisu zanemarljive i nemojte da vam upropaste putovanje iz snova za koje ste tako dugo štedeli.